Överraskad?

Fullscreen capture 2009-11-17 214126.bmp

Det är inte jag, eller jo lite överraskad är jag faktiskt.. Trodde ju inte att det var så många som 10.7% som faktiskt fått jobb via arbetsförmedlingen, det var en liten suprize så att säga.

Själv tillhör jag kategorin Nej (72.1 %). Har igenom arbetsförmedlingen fått gå en massa åtgärdsprogram och liknande som inte lett till ett skit, till och med när jag äntligen fixade ett jobb (genom egna kontakter) så skulle dom små idioterna in och sabotera.

Blev av en väns föräldrar rekommenderad att gå till den lokala Hemköps butiken och prata med butikschefen där för ett eventuellt arbete vilket jag givetvis gjorde, väl där tog han mina uppgifter och sa att han skulle höra av sig.
Det gjorde han också, dagen efter eller om det var ett par dagar efter, hur som, han frågade om jag kunde hoppa in och börja redan på måndagen veckan därpå och det var väll inga problem :)

Efter att allt var klart pratade jag med min handledare på arbetsförmedlingen och berättade om den glada nyheten och allt var frid och fröjd. Någon timme senare ringde det:

Jag: –Aaa det e Henke.
Idiot: -Hej Henrik det är NN på arbetsförmedlingen.
Jag: –Hej hej..
Idiot: -Nu har jag pratat med NN på Hemköp.
Jag: -Öhm.. Okay?
Idiot: –Jag ville bara se till att du säkert skulle få tjänsten så vi kom överens om att du skulle praktisera en månad innan det går över till en anställning, det var väll roligt?
Jag: –Du gjorde VAD?
Idiot: –Ja så nu börjar du på..
Jag (Avbryter vresigt): –Måndag, ja jag vet, det var liksom redan klart innan jag ringde dig första gången..

Så istället för att börja jobba som anställd på måndagen gick jag in som praktikant utan ett öre i lön en hel jävla månad, förmodligen bara för att min handläggare skulle få ett till namn till sin fina statistik, no more arbetsförmedling för mig säger jag bara.

Nä stäng ner skiten istället, finns bättre saker att lägga pengarna på..

0 comments on “Överraskad?

Kommentera