Ok, jag är förvirrad..

Aftonbladet basunerar ut att vaccin till små barn stoppas, detta läser jag vid typ 15 tiden, vid 16 tiden ringer BVC och frågar om vi vill ha tid för att vaccinera Nova som precis fyllt 1 år och Hampuz som är 5 år.

Nu läser jag på aftonbladet igen, denna gång lite noggrannare men hittar inget i själva artikeln som redogör för hur det verkligen bli..
Ska det stoppas? Ska det inte stoppas?
Är det verkligen moraliskt Ok att basunera ut att vaccinet stoppas om det bara är ett par kommuner som beslutat sig för att inte ge vaccinet till små barn? Rekommendationen från läkemedelsverket står väll kvar? Eller?
Jag och Milla är väldigt osäkra på hur vi ska göra med vaccinet till barnen och efter att läst ovan nämnda artikel blir vi ju inte direkt säkrare :/ Ingen verkar ju vara säker på riskerna med detta vaccin och det tycker jag är lite läskigt.

Till skillnad från övriga ställen så verkar Malung dock inte ha några problem med tillgången på vaccin, det skulle finnas till hela familjen utan problem enligt barnmorskan på BVC.

Hur kommer DU att göra med vaccinet? Kommer du att ge det eller inte till dina barn? Och hur har du kommit fram till ditt beslut?

Kommentera