Pinsamt..

Att många inte har den blekaste aning om hur det är att leva på a-kassa / socialbidrag blir ju rätt uppenbart efter artiklar som Aftonbladets: “Byter lyxshoppingen mot ett liv på a-kassa

Artiklar likt dessa tycker jag mest känns som en spark i ansiktet på oss som lever / har levt i a-kassa eller med socialbidrag, jag menar vem fan som helst klarar att leva på 3770 på 14 dagar, det är liksom inga problem och det belyser verkligen inte ett SKIT om hur det är att leva med dessa pengar månad efter månad. Det är först DÅ det blir tufft.

Fattigbloggen där premisserna var att leva i 30 dagar på socialbidragsnormen tycker jag var ett något mer hedersvärt experiment, tyvärr kan ingen artikel, reportage eller blogg i världen förmedla ångesten som det innebär att behöva väga räkningarna mot maten vareviga månad utan att se att det ljusnar..

0 comments on “Pinsamt..

  1. Jag har förvisso aldrig haft a-kassa, men är studerande och har verkligen inte 129 kr om dagen att lägga på vad jag vill. Så jag håller med om att det är ett helt meningslöst experiment.

Kommentera