Smittad av svinis?

Då har man varit och testat sig för svininfluensan, tyvärr dröjer resultatet till början på nästa vecka men läckarna var hyggligt säkra på att det är svininfluensan jag har.

snapshot

Kände mig som värsta pestoffret nere på vårdcentralen. När jag fick tiden så vart jag tillsagd att gå in bakvägen och det är väll ok, när jag kommer dit och ringer på så dröjde det en stund men sen öppnades dörren en liten bit, bara så pass att en undersköterska fick ut en hand med det vackra munskyddet som ni kan se ovan :)
När jag hade fått på mig det fick jag komma in.

Väl inne fick jag ett rum som dom var noga med att påpeka att jag inte fick lämna, sen kom läkaren, även han med munskydd och handskar. Vi pratade en liten stund, han lyssnade på mina lungor och gjorde ett syresättningsprov(?) och sen försvann han.
En stund senare kom den onda onda sjuksköterskan som skulle ta sänkan och influensaprovet på mig.

Provtagningen:

Sänkan var inga problem, ett stick i fingret som vanligt men influensaprovet, my god alltså, nått av det hemskaste jag vart med om.. Två topps liknande saker fast istället för en bommulls tuss så var det en liten hård borst liknande sak i ändan.
-Detta provet tas i näsan, sa den onda sköterskan och jag anade inga oråd förens den skarpaste av smärtor sköt rätt genom hela jävla ansiktet, fan ryser bara jag tänker på det *brr* 
“–Oj, gjorde det ont?” frågade tanten under tiden som jag satt med ansiktet i händerna och led och planerade en elak hämnd aktion, en hämnd aktion som dessvärre aldrig fick se dagens ljus..
”-Man måste dessvärre ta provet så långt in i näsan man kan men jag ska vara försiktigare denna gång” försäkrade hon..
”-Men va? räcker det inte med ett??” Undrade jag med gråten i halsen, det gjorde det tydligen inte..

Efter en stund kom  doktorn in igen och berättade resultaten på snabbsänkan, men influensaprovet var dom tvungna att skicka på analys. Hur som haver så var läkaren hyggligt säker på att det var svinis, alla symptom pekade på det och jag frågade vad som händer nu: Inget. Dom som har andra sjukdomar får tydligen Tamiflu men inte jag, för jag var för frisk(?)

Nu dröjer det ett gäng dagar innan vi säker vet om det är svininfluensan, och tills dess är det Alvedon, Nezeril, Bafucin och sängen som gäller.

Läget i Malung:

Enligt läkaren är jag bland dom första fallen i Malung där misstanken om svininfluensa är stark, det är några som testats tidigare men där proverna har visat sig vara negativa. Dock trodde han att vi stod i startgroparna för en svininfluensavåg likt dom som drar fram på många andra ställen runt om i Sverige.

Aktuella länkar:

Aktuell smittspridning: “Så sprids influensan i ditt län.
Skrämselpropaganda: “Det går snabbt – några hann inte ens till akuten.

0 comments on “Smittad av svinis?

Kommentera