Dagens tankar..

Tankar om branden i Vellinge:

Förbannat osmidigt, dumt och okänsligt är några av tankarna som poppar upp i mitt huvud när jag läser om den anlagda branden i Vellinge, har inte barnen på förläggningen fått utstå nog med fruktansvärda saker?
Vellingebonas motvilja att ta emot invandrare må vara en sak, men att ta ut det på dom stackare som blir placerade där och som inte kan göra ett någe åt saken är bara fel på alla nivåer. Det är som vanligt inte invandrarnas fel att dom är här om man nu ska kalla det fel.

Tankar om FP’s förslag om medborgarkurser:
(Och integrationspolitiken överlag.)

Ok, ett vettigt integrationspolitiskt förslag från ett etablerat parti, det är inte ofta man ser det.
Är det rätt att kräva att människor som vill bli medborgare i Sverige har ett hum om vad svenska värderingar och seder rör sig om och innebär? Ja det tycker inte jag att det ens behöver vara en diskussion om, har man inte ett hum om vad dom mest grundläggande sakerna som människors lika värde m.m. så är det omöjligt att bli integrerad som man får hoppas att deras mål nu är. Dock tror inte jag att det är dom som vill bli Svenska medborgare som är problemet, snarare dom som är likgiltiga inför att bli integrerade..

Rädslan för att kopplas till eller ge vika för SD har gått så långt att man inte längre vågar se kritiskt på integrationspolitiken och än mindre ge förslag om hur man skulle kunna ändra på den, förbluffande enligt mig.
Det som händer nu är att dom etablerade partierna ger SD monopol på invandrarfrågorna, SD är ju dom enda som vågar påpeka att nått är fel och att nått måste göras åt integrationspolitiken, inte konstigt att dom då vinner fler röster.

0 comments on “Dagens tankar..

Kommentera