Inget mirakel för Saab..

Saab will be no more, trist men det var det jag och många många andra trodde. För mig är det rätt obegripligt att någon trodde att Koeningsegg eller Spyker skulle vara svaret på Saabs problem, dom må vara bra inom sin marknad men jag tror att dom saknar både resurser och kompetens för att kunna utveckla och göra Saab till ett attraktivt märke igen.

Man kan ju undra bara vad en ansvarsfull nedläggning innebär, vad händer med alla som jobbar på Saab och hur kommer det att gå för alla underleverantörer som kommer att förlora stort på nedläggningen? Reservdelar och service ska tydligen finnas kvar för Saab ägare så förhoppningsvis får en del anställda vara kvar om GM nu inte får för sig att outsourca reservdelstillverkningen till nått billigare land eller till någon annan av GMs fabriker.

2 comments on “Inget mirakel för Saab..

  1. 1. varför rädda banker om man inte räddar saab?
    2. ”ansvarsfull nedläggning” – vadå ansvar? existerar inte i en marknadsekonomi. rymms inte.

Kommentera