Blivit Apple frälst?

IPhone 4 och jag!
Stod väldigt länge och velade mellan en IPhone 4 och HTC’s Desire men valet föll på Iphonen. Och nu då jag hunnit testa telefonen ett par dagar så måste jag bara hålla med i hyllningskören, det är en sjukt bra telefon. Älskar hur lättanvänd den är, allt är så logiskt uppbyggt och bara en sån sak som att ringa ett samtal som med min x10 mini var en mindre expedition är lättare än helium.

Pinsamt snygg telefon.

Sen är ju telefonen sjukt snygg, vet ju inte vem som är huvuddesigner men man skulle ju kunna tro att han var svensk iallafall ;) Älskar den här typen av avskalad minimalism, rent och enkelt. Som man säger på engelska: ”Less is more!”

Batteriet är också nästan pinsamt bra, ljusår bättre än det som jag hade på båda gamla Samsung Omnia och SE X10 Mini, jag har wifi och allt krimskrams på från det att jag går upp vid 7:00 till det att jag lägger mig vid 23:00-24:00 och har ändå en 20%-30% kvar i batteriet vilket för mig är helt otroligt, bara hoppas att det håller sig så :) Batteritiden har annars varit den stora nackdelen för mig på dom flesta telefoner jag ägt då jag är en geek som älskar att knappa runt så fort jag hinner :)

Det negativa:
Trotts att det mesta är paradisskönt med IPhonen så finns det ju, som med allt, en del saker som kunde varit bättre, eller ja det är ju en smaksak iför sig men saker som jag stör mig sjukt mycket på är:

  • Att det inte finns en fysisk kamera knapp, idioti!
  • Väääldigt begränsade inställningar i kameran.
  • Att det inte finns nått lins skydd känns sådär.
  • Att det inte finns nått skydd för phono och stora kontakten, kommer väll bli tok mycket skit där.
  • Att mina favoritprogram så som Grooveshark & Feedly (är dock på g) inte finns till iphonen.
  • Att det inte finns nått program som man kan ladda hem ringtoner m.m. direkt till telefonen som android har en uppsjö av, generellt så är individualisering inget som man kan beskylla IPhone för att vara bra på :/
  • Ingen ”social integration” i telefonboken? Varför finns inte det?

I övrigt så är iphonen sjukt dåligt socialt integrerad, facebook m.m. finns inte som standard och det är ju lite underligt, varenda märke värt att tänkas på har ju fattat hur viktigt det är med integration av sociala medier så som Facebook, Twitter m.m. Hoppas att Apple släpper en uppdatering så man iaf kan synka telefonboken och Facebook utan tredje parts program.

Ett skydd där kanske?Skräpsamlar hål.

Jailbreak:
Det är den stora frågan jag ställer mig nu när jag blivit med iphone :) Det jag är rädd för är garanti delen, vill ju inte gärna stå där om den går sönder och inte få ett skit för den. Och trots att det blir hyggligt dyrt när man börjar shoppa loss på itunes programavdelning så känns det ändå inte så farligt, ok, ett par program kanske man ångrar lite att man köpt men i det stora hela så tycker jag att kvaliten på programmen som finns på itunes är relativt hög. På android market vart man ju lite bortskämd när man kunde göra återköp på appar som man tyckte sög, nått som inte funkar på apple :/ Det verkar dock som Apple håller på att tänka om där.

Jailbreak eller inte?

Jag har lite svårt att se vad ”the big deal” med jailbreak skulle vara, vist man kan köra crackade appar m.m. men att betala för bra grejer är inget jag generellt sett mår dåligt av, speciellt inte när dom kostar typ 7:- st, känns lite fånigt att smita undan den lilla uppoffringen, typ som att sno godis av barn medans dom tittar bort eller nått.
Ok, ska erkänna att det finns appar som jag är jävligt sugen på men som är prissatta lite väll i överkant, men ett jailbreak som kan ha som konsekvens att garanti m.m. inte längre är giltig känns inte värt det. Har läst massor på nätet huruvida apple kan se om en iphone varit jailbreakad  men blir som dom flesta andra inte ett dugg klockare, alla verkar ha sin version om huruvida dom kan eller inte kan det.

Så, där har ni det, jag har blivit omvänd/frälst! Man kanske skulle köpa sig en Mac när man ändå är igång? ;)

Kommentera