Slackersribban höjdes just!

Snubblade just på en artikel om en karl som verkar sådär förtjust i att arbeta.. Mannen som är 56 år och boende i Österrike är antingen en slacker av rang eller gravt oroad över landets arbetsmarknad. Ett par timmar innan hans arbetsförmåga skulle utredas av arbetsförmedlingen klurade han på hur han skulle slippa bli utskickad på jobbjakt och istället få pension, till slut kom han på det. Efter att ha oskadliggjort skyddet på cirkelsågen i garaget spände han fast den mellan två stolar och lottade sedan mellan olika kroppsdelar som mannen själv kanske tyckte var överflödiga, en av fötterna verkade som en bra kandidat att offra, och som dom flesta andra led denna karl av fot redundans så vad kunde gå galet? Utan vare sig bedövning eller allmän vett så sågade han av sig foten, kastade den i en ugn och tog sig sedan till en telefon (hoppandes på ett ben?) och ringde ambulansen.
Inte helt överraskande så förlorade mannen kopiösa mängder blod innan hjälp anlände och en stund var pärlporten riktigt nära, men läget ska nu vara stabilt, nedsövt och fotlöst men dock stabilt.

Ej för kirurgi!

Vad som nu händer mannen är lite oklart men i Sverige så skulle det kunna bli nått likt detta: efter uppvaknande blir det en eller med lite tur ett par månaders rehabilitering för att sedan ställas mot arbetsmarknaden för ett jobb som en fotlös man i 56års åldern klarar, typ trappstädare eller liknande. Har har ju för guds skull minst 9 år kvar i arbetslivet, och det är där någonstans som andra foten ryker.

Det är fan tragiskt att någon ska behöva må så dåligt att dom inte finner en annan utväg än att göra så här mot sig själva. Nu hände inte detta i Sverige men som alla vet så är det ingen hemlighet att flertal händelser där personer med psykiska och fysiska problem tvingats ställa sig mot arbetsmarknaden då dom inte på nått sätt varit kapabla att hantera det med ödesdigra resultat. Hur kan detta vara en politik som får drivas i Sverige? Eller i nått annat land för den delen?

One comment on “Slackersribban höjdes just!

Kommentera