Aftonbladet och amerikanska 16 åringar..

En kort reflektion angående en nyhet jag hittade på Aftonbladet om en ung dam utan varken konsekvenstänkande eller självbevarelsedrift och Aftonbladets galet kompetenta rubriksättare.

Att jänkarna är närapå sjukligt överdrivna i sitt säkerhets tänk kring presidenten är varken nytt eller speciellt underligt med tanke på deras många vapenbärande landsmän verkar ha skapat en mörka tradition av att ha ihjäl dem. Och att om någon ens hintar om att kröka ett hår på presidenten så blir det mediastorm och utredningar till höger och vänster tycker man att man som boende i usa, eller något annat land i världen för övrigt, ha koll på. Detta verkar dock ha undgått lilla Alyssa Douglas som kände ett behov av att ventilera sina ganska makabra åsikter om hur Obama bör hanteras:

Ett hot?

Inte helt smart kanske. Jag förstår medias rapportering om fallet, nått som jag däremot har svårt att förstå är hur hennes tweet går från en uppmaning till ett direkt hot så fort Aftonbladet får lägga händerna på nyheten.

Rubriken..

”Someone needs to assassinate Obama…like ASAP #DieYouPieceOfShit”
”16-åring hotade Obama till livet. Amerikan twittrade om att döda Obama”

Mmkay?

Föreställer mig följande:
En twittrande typ tycker att regeringen inte har någon som helst ide om det verkliga livet för en vanlig Svensson och twittrar därför: ”Någon måste verkligen få regeringen att öppna ögonen…typ NU #SeErOmkringEraDjävlar”
Har den twittrande typen då hotat att skära bort ögonlocken på alla regeringsmedlemmar? Nej Aftonbladet, jag skulle nog snarare rubricera detta som en uppmaning:

”16-åring uppmanade till mord på Obama, typ så snart som möjligt.”

Ska dock bli intressant att se vad som händer med Alyssa efter detta, ser en lysande framtid inom till,ex skönhetstävlingar eller rentav ett deltagande i Jersey Shore. Typ sånt som man måste ha enorm IQ för att lyckas inom.

Kommentera