Semestern!

Jag har fan missat att skriva om ”semester”..

Vår lilla "semester" tripp.

Ok, kort recension:

Dag 1.
På kartan: A, B, D & C
Vi lånade husbilen på Torsdagen, åkte till jobbet, var ju trots allt första dan på semestern och allt, vart kvar där en stund och krutade sedan ner mot söderköping där glassbaren Smultronstället som Milla ville till hade stängt två dagar innan vi kommit dit, det upptäckte vi när vi kom fram. Bra skit. Spenderade natten på Skeppsdockan camping, awesome?

Kartläsarn! Skeppsdockan

Dag 2.
På kartan: C, E & F
Rullade vi mot Motala och Motor Museet som var riktigt ballt, spenderade ett par timmar och kikade på massa balla motorer och bilar från tiden då far var ung (jätte gamla bilar).. Rulla vidare mot Småängens camping som ligger några mil väst om Katrineholm, dom hade en studsmatta, Hampuz och Nova var roade.

Draktämjarna! Min bil ;)

Dag 3 & 4.
På kartan: F, G & H
Packade ihop oss, checkade ut och for mot Grängesberg, pitstop i örebro för att handla kläder av två trevliga nysvenskar som jag tror aldrig tidigare sett kunder (enormt lyckliga). Spenderade 1500:-, tre par brallor och fyra tröjor fick man för dom pengarna, hur det gick ihop när två av brallorna skulle kostat 1300:- tillsammans vet jag inte, frågade inte heller ioförsig. Väl i Grängesberg stal vi lite plats och ström av Grängeshyrkart, som btw har bland världens trevligaste ägare och personal och slog oss till ro i ett par dagar. Körde gokart, meckade, ungarna badade bubbelbad m.m.
Andra dagen spenderades i Grängesberg, var meningen att vi skulle rulla vidare men eftersom min kära sambo ryckt ur laddaren till startbatterierna och krämat stereo hela natten så vart vi kvar.

Glassätande gokartkille. Grängeshyrkart, skit skoj att köra :)

Dag 5.
På kartan: H, I, J, K & L
Ström i batterierna så vi rullar in mot Ludvika där far hittat nya husbilar att köpa, visa sig dock vara en smula sämre, eller dyrare än tänkt så det vart inget ny köp där. Ångar vidare och denna dag är siktet inställt på Furuviksparken, vi hinner dock inte längre än Falun innan jag får snilleblixten att kolla Falu gruva. Sagt och gjort, packat ur barn och annat ur bilen för att inse att sista turen i gruvan gått för dagen så vi kollade lite museum och annat jox, bland annat ett schakt som man kunde stå över, bara 208 meter rätt ner, inte läskigt alls. Sedan bestämde vi oss för att slå läger på Lugnet Campingen i Falun och testa gruvan dan därpå.

Hmm, pengarna räckte inte till denna :( 208 meter rätt ner, kool kille :)

Dag 6.
På kartan: L, M, N, O, P, Q & R
Fullpackad dag med massor av bus och påhitt. Packar ihop oss och börjar åka när camping grannen börja gorma och vinka som en galning, hade glömt tv-antennen upp *dhoo* Of to gruvan. Bland det kolaste jag gjort någonsin, såg kungens felstavade signatur (Carl Gustf), fick veta en massa onödig men rolig info om livet i gruvan. Helt klart värt både pengarna och besöket! Vidare därifrån till Långshyttans älg park som givetvis hade stängt för säsongen, men inte misströstade vi inte, för vi hittade ju Millavägen :)
Från Millavägen vidare till någon random mack utanför Gävle och käka lite korv och sträcka på benen, en kort stund senare kom vi fram till världens kanske mest surrealistiska ställe: Dragon Gate. Otroligt ballt bygge som ni kan läsa mer om här, som att anlända vid porten till China eller nått, mycket mycket underligt. Vi gick runt där inne en stund och beundrade statyerna och allt annat som fanns där innan vi tog oss ner mot Stockholm och SMC Frihamnen för att kolla hur ombyggnationen av banan hade gått samt hämta lite papper. Efter det var det bara upploppet kvar. Väl hemma packade vi ur bilen, gick in och sen vart det vardag.

På väg hemmot :( Dragon Gate

Allt som allt, en super trevlig minisemester med familjen, kan inte bli bättre, längtar redan tills nästa gång :)

Kommentera